Soms kan het van pas komen als je op afstand in een andere computer kan. Je verbindt de computers dan aan elkaar en op die manier kun je zien wat er gebeurd terwijl je er niet fysiek bent. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn als je iemand wilt uitleggen hoe iets moet. Als het hen zelf vervolgens niet lukt, kun jij meekijken wat er mis gaat.

Voor werk gebruik maken van een verbinding

Het kan zijn dat wanneer jij aan het werk bent op kantoor je eigenlijk iets nodig hebt wat op een laptop van een klant staat. Wat je dan kunt doen is de klant bellen en hem de computer laten opstarten. Vanaf dan kun jij meekijken wat er op de laptop gebeurt en kun jij dus zien wat nodig is. Dit kan veel tijd schelen, je hoeft nu namelijk niet op en neer te rijden voor iets kleins. Dit kleine ding was wel noodzakelijk om je werk goed te kunnen uitvoeren. Van afstand verbinding maken kan daarvoor dus de perfecte uitkomst zijn.

Andere situaties waarbij het van pas kan komen

Als je op vakantie bent en je hebt belangrijke papieren nodig die nog op je laptop staan, zou je via je telefoon in je laptop kunnen. Daardoor kun je alsnog bij die documenten en op die manier heb je geen problemen op vakantie. Ook is het handig als je op school iets moet uitprinten maar bent vergeten het document naar de school computer te mailen, dan kan je ook via je telefoon in je computer en mail je het gemakkelijk door.

Veiligheid voorop

Om te zorgen dat dit allemaal veilig gaat heb je SSH, dit is een protocol dat een veilige manier biedt om verbinding te maken tussen twee apparaten. Je moet op je apparaten een SSH server hebben, dit zorgt ervoor dat het allemaal op een veilige manier kan.

Rate this post