Een hackton organiseren, wat houdt dat nu precies in? Een hackton is wanneer een grote groep samen bijeenkomt om te brainstormen over een bepaald probleem. Hackton is een afkorting voor hacking marathon. Voorheen vonden hacktons voornamelijk plaats binnen grote techbedrijven die binnen enkele dagen nieuwe software of hardware wilden afronden. Vandaag de dag zijn er een hoop bedrijven die aan hacktons doen. Als een grote groep experts samenkomt om snel een probleem op te lossen, heeft dat namelijk vrijwel altijd resultaat. Vandaar dat de hackton ook naar andere branches is overgewaaid.

Design Thinking tijdens een hackton

Tijdens een hackton kan ook Design Thinking aan bod komen. Het is dus zeker aan te raden om je eens in deze methode te verdiepen. Door middel van Design Thinking probeer je je helemaal in te leven in de klant. Bij Design Thinking wordt een probleem vanuit verschillende perspectieven bekeken. Design Thinking kan tijdens een hackton dus enorm van pas komen. Indien een bepaald probleem opgelost moet worden, is dit een uitstekende manier om het probleem op te lossen.

Niet altijd nemen er alleen medewerkers deel aan een hackton

Het is zeker niet zo dat er alleen medewerkers deelnemen aan een hackton. Dit kan wél, maar hoeft niet het geval te zijn. Soms komen er ook andere mensen op een hackton af die willen meedenken over het probleem. Juist dan kan een hackton zeer effectief zijn. Bedrijven kiezen er soms voor om een probleem voor te leggen tijdens een hackton als zij er intern niet helemaal uitkomen.

Een hackton organiseren doe je als volgt

Een hackton organiseren hoeft niet heel moeilijk te zijn. Om te beginnen is het belangrijk dat mensen van het bestaan van de hackton afweten. Daarom is het verstandig om de hackton aan te kondigen. Dit kun je bijvoorbeeld online doen, maar je kunt bijvoorbeeld ook door middel van posters werken. Uiteraard is het van belang dat er genoeg deelnemers zijn, want een hackton met slechts een aantal mensen is vaak niet interessant. Je kunt ook een specialist laten helpen bij het organiseren van de hackton. Het kan ook zeer verstandig zijn om voor die optie te kiezen.

Rate this post