Niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op particulier gebied kan het zijn dat er inbreuk wordt gepleegd op uw privacy en dat er hierbij persoonsgegevens worden gestolen. In de meeste gevallen gaat dit om inbreuk in het netwerk dat wordt gebruikt, maar het kan ook verder gaan dan dit. Zelfs zo ver dan er rekeningen van duizenden euro’s worden gemaakt op uw naam en dat deze naar uw huisadres gefactureerd worden.

Om deze reden zijn er een aantal aanbieders aan de slag gegaan met het verzekeren van kostenposten voor particulieren die voorkomen uit hacks of afpersingen. Voor een gering bedrag per maand kunnen deze kosten al worden gedekt en dit zal dan ook een zorg minder zijn. Het is mogelijk om één persoon te verzekeren, maar voor het gezin kan ook één verzekeringspakket worden afgesloten. Qua maandelijkse premie is dit voordeliger, maar ook de risico’s worden beperkt. Vergelijk verschillende cyberverzekeringen om de meest passende oplossing te vinden!

Naast het afsluiten van een cyberverzekering is het verstandig om de beveiliging van uw privénetwerk aan te pakken. Vaak is het Wifi wachtwoord zeer gemakkelijk of is er helemaal geen beveiliging aanwezig. Daarnaast is het zeker geen slecht idee om bewustzijn te creëren bij iedereen in het huishouden. Kinderen dienen verstandig met spullen om te gaan en niet iedereen te voorzien van het Wifi wachtwoord. De druk op een Wifi-netwerk in een huishouden is over het algemeen ook hoog. Dit komt doordat er meerdere devices en hardware componenten zijn aangesloten. Hoe meer druk er op het netwerk is, hoe eenvoudiger het voor een hacker zal zijn om online toegang hiertoe te verschaffen.

Particulier
5 (100%) 3 votes